Lähetetty: Tiistaina, 28. kesäkuuta 2016

A-nuorten Mestis käynnistyy IPK:n osalta 3.9. vierasottelulla Kokkolan Hermestä vastaan. Sitä ennen joukkue pelaa kuusi harjoitusottelua.

Su 7.8. klo 15:00 Kajaani Hokki - IPK
La 13.8. klo 17:00 Savonlinna SaPKo - IPK
Su 14.8. klo 18:00 Iisalmi IPK - KeuPa HT
La 20.8. klo 18:00 Iisalmi IPK - SaPKo
Su 21.8.  Keuruu KeuPa HT - IPK
La 27.8. klo 18:00 Iisalmi IPK - Hokki

 

Lähetetty: Keskiviikkona, 18. toukokuuta 2016

IPK:n Mestisnousun myötä seuran A-nuorille tarjoutui mahdollisuus A-nuorten Mestispaikkaan, jonka IPK otti vastaan. Päävalmentajaksi on nimitetty Matti Tiihonen.

IPK:n noustua Mestikseen seuran A-nuorille tarjottiin mandaattipaikkaa A-nuorten Mestikseen. IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipolan mukaan paikka otettiin vastaan huolellisen harkinnan jälkeen.

- Halusimme seuraamme katkeamattoman pelaajapolun kiekkokoulusta aina Mestisjoukkueeseen asti. A-nuorten Mestis on tasokas sarja ja nyt tarkoituksemme on jämäköittää toimintaamme myös A-nuorten osalta. A-nuoret ovat edustusjoukkueen valmennuksen silmien alla päivittäin ja toivottavasti pelaajia nousee edustuksen rinkiin jo tulevalla kaudella.

A-nuorten valmennustiimi Mestiskaudelle 2016-2017 on selvillä. Päävalmentajaksi on nimitetty Matti Tiihonen, 35. Tiihonen saapuu Iisalmeen Savonlinnasta, jossa hän on toiminut SaPKon B-juniorien päävalmentajana viisi kautta. Kuopiolaislähtöisellä Tiihosella on pelaajana tilillään 360 Mestis- ja 18 Liigaottelua.

Matti Tiihonen:

- Kävin läpi KalPan junioripolun ja pelasin Kuopiossa Suomi-sarjaa, Mestistä sekä joitakin pelejä myös Liigaa. Lisäksi pelasin Mestistä Hokissa ja SaPKossa. Viimeisen kauteni aktiivipelaajana pelasin Italiassa kaudella 2010-2011. Toimin sen jälkeen SaPKon B-nuorten päävalmentajana viisi kautta aina päättyneeseen kauteen asti.

- Tulen Iisalmeen innokkaana ja avoimena uusiin haasteisiin. IPK tarjosi loistavaa mahdollisuutta ja päätin tarttua tilaisuuteen. Olen seurannut läheltä IPK:n edustusjoukkueen menestystä ja kaupungin kiekkohuumaa tuttujen pelaajien kautta. On mukavaa liittyä IPK-perheeseen.

- Valmentajana olen reilu, mutta vaativa. Haluan tuoda mukanani työn tekemisen kulttuuria. Luotan päivittäiseen tekemiseen ja sen tuomaan tulokseen. Haalarit niskaan ja pilkettä silmäkulmaan!

- Käymme läpi joukkueen tavoitteet ensi kaudelle myöhemmin, mutta tietysti odotan pelaajien kehittyvän. Toivottavasti saamme muutamia pelaajia edustuksen treenirinkiin tulevana talvena. Sitä kautta pelaajat kehittyvät entisestään. Tarkoitus on kehittää A-nuorista pelaajia edustusjoukkueeseen.

Rinnalleen apuvalmentajaksi Tiihonen saa Juha Honkasen, 49. Honkanen on valmentanut IPK-junioreita 10 vuotta. Viime kaudella Honkanen toimi C1-junioreiden päävalmentajana.

Toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola:

- Tässä meillä on A-nuorille osaava ja kokenut valmennuskaksikko. Matilla on vahva tausta pelaajana ja hän on tehnyt hyvää työtä Savonlinnassa viime vuodet. Hän on intohimoinen ja äijämäinen valmentaja, joka sopii A-nuortemme valmentajaksi hienosti.

- ”Jupu” Honkanen täydentää Mattia hyvin. Hänellä on pitkä kokemus nuoremmista IPK-junioreista ja nyt hän pääsee toimimaan vähän vanhempien poikien kanssa. Olen erittäin tyytyväinen tähän kaksikkoon.

- A-nuorten kesärinki on valittu ja nyt valmennus voi aloittaa hommat joukkueen kanssa kohti A-nuorten Mestistä.

IPK:n A-nuorten kesärinki

Lähetetty: Torstaina, 11. helmikuuta 2016

A-nuorten kausi on sujunut vaihtelevissa merkeissä ja Suomi-sarjapaikka jäi yhden voiton päähän.

Valmentaja Jukka Halonen:

- Kausi on ollut melkoista vuoristorataa. Kotona olemme pelannet välillä ihan hyvää peliä, mutta pelin sisällä tulee vielä paljon tason laskua. Vieraspeleissä emme alkukaudella voittaneet kertaakaan, vaikka osaa peleistä veimme maalintekopaikkojen osalta jopa selkeästi. Parannettavaa jäi joukkuepelissä paljon. On vielä liian paljon minä-keskeistä ajattelua, kun joukkuelajissa pitäisi joukkueen menestyksen olla aina etusijalla. Sellainen yhdessä tekemisen meininki on välillä puuttunut.

- Suomi-sarjapaikka jäi yhden voiton päähän. Pienestä se on kiinni. Nuorten Alueliiga näyttäisikin olevan oikea taso meille juuri nyt.

IPK:n A-nuoret ovat tällä hetkellä Nuorten Alueliigan 1-lohkossa kolmannella sijalla. Joukkue on kerännyt viidestä ottelusta viisi pistettä. Tehokkaimpia karhunuoria ovat olleet Tino Karppinen (4+6=10), Valtteri Myöhänen (4+5=9), Ville Pasanen (5+3=8) ja Jesse Voutilainen (3+4=7).

Monet joukkueen pelaajista ovat vierailleet myös edustusjoukkueen harjoituksissa kauden aikana. Karppinen, Voutilainen ja Pasanen ovat olleet edustusjoukkueen harjoitusringissä säännöllisesti.